5 راهکاری که در کنار آمدن کودک شما با خشمش کمک خواهد کرد

چاپ مقاله

والدین همیشه به دنبال راهکاری برای کمک به کودک خود در مواقع خشمگین شدن هستند.

گرچه در مواردی که کودک در وضعیت دشوار و سختی قرار دارد چه بسا نیازمند جلسات رواندرمانی باشد اما در این بین روش هایی وجود دارد که والدین هم می توانند به کودک خود در این مسیر کمک کنند.

قبل از هر چیز لازم است احساسات کودک از جمله غم خشم و عصبانیت را شناخته و تایید کنید.

برای مثال گفتن جمله”میبینم که ناراحت هستی که وقت رفتن است آیا تو از اینکه میخواهیم بریم ناراحتی؟”

 

حالا در مرحله بعدی می توانید با فرزندان خود در زمینه برخی مهارت های حل مسئله برای کنترل خشم خود از طریق ابزار های درمانی کار کنید.

1.بغلش کن

“ناراحت هستی که باید بریم. میخوای بغلت کنم؟”

بسیاری از کودکان در اثر تماس جسمی احساس آرامش می کنند.

یک آغوش خوب بافشار زیاد به تنه و شانه ها می تواند احساس قدرت در آنها ایجاد کند و به آنها کمک می کند تا احساس آرامش و کنترل داشته باشند.

 

اگر کودک شما دوست ندارد که بغل شود از پشت او را  در آغوش بگیرید تا وحشت از آغوش نداشته باشد.

اگر بطور جدی از آغوش وحشت دارد  او را در پتویی بپیچانید یا قلعه ای از بالش ایجاد کنید  تا خود را درون آن دفن کند که آن حس آرامش فشار را تجربه کند

2.فشار بر توپ یا بازی حسی

 

یکی دیگر از ابزار های موثر برای کمک به خشم کودک دادن یک توپ استرس به او است.

فشار دادن یک توپ استرس با آرامش بخشیدن به ماهیچه های بازو تنش را کاهش می دهد.

بخصوص اگر با تنفس موزون همراه باشد.(نفس بکشید فشار دهید…نفس بکشید باز کنید.)

با طراحی خود آن را تبدیل به یک فعالیت سرگرم کننده کنید.,

3.تنفس عمیق

 

خشم باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب و ضربان تنفس میشود.

با کنترل تنفس از طریق ورزش یا بازی می توانید این اثرات را  معکوس کنید.و احساس اضطراب و عصبانیت را کاهش دهید.

 

تمرینات تنفسی را با آموزش دادن به کودک خود شروع کنید. مثل بوییدن گل تا 5 ثانیه و یا فوت کردن شمع به تعدادی که احساس آرامش کند.

می توانید تنفس شکمی با سنگ را نیز امتحان کنید.

از کودک خود بخواهید چشمان خود را ببندد. یک سنگ کوچک روی شکم او بگذارید و به او بگویید آیا می تواند سنگ را با نفس عمیق بالا و پایین ببرد.

این حرکت با عمیق شدن نفس باعث آرامش فوری می شود.

همچنین به کودک شما آموزش می دهد که از ظرفیت کامل ریه خود استفاده کند.

4.حرکت و ورزش

 

بچه ها میتوانند احساسات منفی فروخورده خود را از طریق فعالیت های بدنی آزاد کند.

یک مطالعه اثر یک برنامه تمرین هوازی ساختار یافته را بر اظهار خشم در کودکان کم تحرک آزمایش کرد و دریافت که این یک استراتژی موثر برای کاهش اظهار عصبانیت است. از جمله کاهش رفتار منظم پرخاشگری.

 

فعالیت های بدنی مانند رقص و بسکتبال یا دوچرخه سواری روش های موثر برای جلوگیری از اقدامات جسمی تهاجمی و مضر مانند ضربع زدن است.

برای کودک خردسال حرکاتی مانند تکان دادن یا راه رفتن یا استفاده از تاب می تواند به آن ها کمک کند تا آرام شوند و منظم تنفس کنند.

 

 

5.یک نمودار تصویری

 

از یک نمودار بصری برای کمک به کودک خود در به یاد آوردن روش های ایمن برای کنترل خشم خود استفاده کنید. از زبانی مانند”وقتی احساس ناراحتی یا عصبانیت می کنم می توانم….” همراه با تصاویری از استراتژی های قبلا یاد گرفته شده(تنفس عمیق،قدم زدن، درآغوش کشیدن،آرام کردن ابزار جعبه و غیره) می تواند به کودک شما کمک کند یاد بگیرد چگونه خشم خود را به طور مناسب مدیریت و اظهار کند.

این یک نماد ثابت از کلمه یا ایده را در اختیار کودک قرار می دهد و اگر کودک شما با اظهار زبانی مشکل داشته باشد این نمودار می تواند به خصوص برای او مفید باشد.

علاوه بر این،ارائه یک تصویر بصری به کودک شما فرصت بیشتری برای بررسی و پردازش  می دهد و در نتیجه زمان بیشتری برای آرام شدن دارد.

این پنج ابزار برخی از استراتژی های مفید را قبل،در حین یا بعد از بحران برجسته می کند. اگرکودک شما همچنان با مدیریت خشم دست و پنجه نرم می کند،به عوامل بستر سازش باید توجه کرد.گاهی اوقات رفتار خشن کودک به دلیل بیماری زمینه ای است که نیاز به درمان دارد. بیش فعالی،مشکل کمبود توجه،اختلالات اوتیسم-طیف،اضطراب،اختلال پردازش حسی ،تاخیر در رشد گفتار یا زبان یا یک بیماری بیماری پزشکی زمینه ای. در مورد نگرانی های خود در مورد رفتارهای فرزندتان با رواندرمانگر متخصص کودک صحبت کنید.

آکادمی متخصص اطفال آمریکا خاطر نشان می کند که برخی از مشکلات عصبانیت ممکن است نیاز به یک

روان درمانگر داشته باشد که استراتژی های خاص تری را برای حل این مسائل توصیه می کند.

به یاد داشته باشید،اینها چند تکنیک است که هر کودکی به آنها متفاوت پاسخ خواهد داد و تا زمانی که بفهمید چه چیزی برای شما و فرزندتان بهتر است، به صبر و تمرین نیاز دارد.

 

منبع:http://www.jonestherapyservices.com/blog/-5-therapeutic-solution-to-help-your-child-deal-with-anger/