ویژگی های فرد اهمال کار

چاپ مقاله

ویژگی های فرد اهمال کار

 

اهمال کاری

این واژه در غرب، به ویژه در عـرصه روانـ‌شناسی، حدود چهل سال است که مطرح شده‌است. تنها استاد روان‌شناسی‌ که‌ درباره تاریخچه اهمال‌کاری بحث کرده است، “پل ت. رینجن باخ” می‌باشد. وی کتابی به نام بررسی تاریخی علل اهمال‌کاری تألیف کرده اسـت. هـرچند موضوع انتخابی او جالب است، اما کمک‌ چندانی‌ برای حل مسأله ارائه نداده است. پس از وی، دو نفر از نویسندگان به نام‌های “آلبرت آلیس” و “ویلیام جیمزنال”، به نگارش کتاب روان‌شناسی اهمال‌کاری همت گماردند که در نـوع‌ خـود‌ کاری‌ بدیع و قابل ارائه است.

ویژگی های فرد اهمال کار

ویژگی‌های اهمال کار

1. اهمال‌کار ، تصمیم‌ بـه‌ انـجام کـاری‌ می‌گیرد‌ ولی‌ بدون علت شناخته شده آن را‌ به‌ تعویق می‌اندازد.

2. بی شک هـمگان، حـتی مبتلایان به اهمال‌کاری، این آسیب روانی‌ را‌ نکوهش کرده و از آن تنفر دارند‌؛ زیرا این حالت‌ در‌ واقع، مصداق نـاسپاسی اسـت، حال‌ آن‌که‌، انسان‌ها بر مبنای فطرت خود تمایل به سپاس‌گزاری دارند و بـه آن اظـهار علاقه‌ می‌کنند‌. بنابراین، این مشکل را برخود‌ و دیـگران‌ بـر‌ نـمی‌تابند.

3. اهمال‌کاری به‌ سرعت‌ به صورت عادت در‌ افـراد‌ ظـاهر می‌شود و از نظر آماری، این عادت نزد بیش‌تر مردم رایج است. آلبرت آلیس‌ و ویـلیام‌ جـیمزنال می‌گویند: حدس ما آن است‌ کـه‌ 95 درصـد‌ مردم‌ بـه‌ ایـن مشکل مبتلا هستند‌.

4. این مشکل مسری اسـت و از حـالتی به‌حالت دیگر و از‌ انسانی‌ به‌ انسان دیگر و از فرد به جامعه و از‌ جامعه‌ای‌ به‌ جامعه‌ دیـگر‌ سـرایت‌ می‌کند. بنابراین، باید به تـأثیر و تـأثرات آن تـوجه جدی داشت؛ چـرا کـه می‌تواند به خانواده، جـامعه، مـلت و فرهنگ یک کشور آسیب رساند. پژوهش‌های روان‌شناسی بالینی نشان می‌دهد‌ که این عادت در جـوامع مـختلف شایع و روندی رو به رشد دارد.

آثار اهمال کاری

آثار اهـمال‌کاری را مـی‌توان در اموری چند خلاصه کرد که عبارتند از:

1. بیش‌تر افراد از تأخیر در انجام کار‌ خود و دیگران پشیمان و ناراحتند.

2. اهمال‌کاران در خود احساس پوچی و بی ارزشی می کنند.

3. در بیش‌تر گزارش‌هایی که اهـمال‌کاران داده‌اند، این نکته جلب توجه کرده که همه از بی‌اعتمادی به نـفس خـود گـلایه کرده‌اند.

4. بالاخره‌، استمرار بر اهمال‌کاری انسان را به وادی حیرت و سرگردانی سوق خواهد داد.